Kategorier
bakverk dessert fika

Pannkakor utan ägg

Helt vanliga tunna pannkakor utan ägg. Perfekta att äta tillsammans med ärtsoppa. Spara gärna dom som blir över i kylskåp, perfekt mellanmål dagen efter. Bakpulvret är ej nödvändigt men vår upplevelse är att dom blir lite enklare att steka med det i. Går fin-fint att byta ut mjölk mot vatten och smöret mot lite rapsolja för veganpannkakor helt utan laktos och mjölkprotein

Smeten håller ihop bra men låt gärna stå och dra i några timmar så blir det ännu bättre.

Ingredienser till smeten (5 pannkakor)

2 dl mjöl
3 dl mjölk
1tsk bakpulver
1 klick smält smör
1 nypa salt

Gör så här

  1. Smält smöret
  2. Blanda det torra
  3. Vispa i mjölk
  4. Häll i det smälta smöret
  5. Dra några varv med elvispen (så blir smeten lite krämigare)
  6. Stek i smör
  7. Ät

Missa heller inte receptet på Amerikanska pannkakor utan ägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.