Kategorier
bakverk dessert fika

Pannkakor utan ägg

Helt vanliga tunna pannkakor utan ägg. Perfekta att äta tillsammans med ärtsoppa. Spara gärna dom som blir över i kylskåp, perfekt mellanmål dagen efter. Bakpulvret är ej nödvändigt men vår upplevelse är att dom blir lite enklare att steka med det i. Går fin-fint att byta ut mjölk mot vatten och smöret mot lite rapsolja för veganpannkakor helt utan laktos och mjölkprotein

Smeten håller ihop bra men låt gärna stå och dra i några timmar så blir det ännu bättre.

Ingredienser till smeten (5 pannkakor)

2 dl mjöl
3 dl mjölk
1tsk bakpulver
1 klick smält smör
1 nypa salt

Gör så här

  1. Smält smöret
  2. Blanda det torra
  3. Vispa i mjölk
  4. Häll i det smälta smöret
  5. Dra några varv med elvispen (så blir smeten lite krämigare)
  6. Stek i smör
  7. Ät

Missa heller inte receptet på Amerikanska pannkakor utan ägg

Summary
recipe image
Recipe Name
Tunna pannkakor utan ägg
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *