Kategorier
bakverk fika recept

Kladdkaka utan ägg

En enkel och god klassisk kladdkaka, men här utan ägg för alla äggallergiker. När man gör kladdkaka utan ägg kan det vara lätt att den blir för torr. Därför är det viktigt att hålla koll under gräddningen. Ta hellre ut lite för tidigt än för sent. Jag brukar använda en sticka för att kontrollera att det är lagom kletigt i mitten.

Enkel kladdkaka utan ägg
Enkel kladdkaka utan ägg

Ingredienser:
100 g smör (smält)
2 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 krm salt

Förslag till topping efter bakning:
Vispad grädde
Bär
Florsocker
Strössel

Gör kladdkakan utan ägg så här:

  1. Sätt ugnen på 175C
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser
  3. Blanda det smälta smöret, mjölken, grädden och sirapen.
  4. Rör ner bladningen med dom torra ingredienserna.
    (Jag brukar använda en elvisp)
  5. Blanda tills smeten blivit helt slät.
  6. Häll smeten i en smörad form.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
    (Ta hellre ut kakan för tidigt än för sent så den inte blir torr.)
  8. Låt svalna innan du börjar dekorera kladdkakan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.