Kategorier
bakverk

Smarrig Tigermuffins utan ägg

Till mors dag önskade mamma sig tigerkaka men jag var mer sugen på muffins så jag bakade Tigermuffins med choklad och vanilj. Även fast dom är utan ägg så blev dom saftiga och fluffiga. Jag tyckte däremot att dom blev lite tråkiga utan något på så jag gjorde en god hallonfrosting som topping. 🧁

Så här gjorde jag:

Ingredienser tigermuffins:

4 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker (2 tsk till grundsmeten, 1 tsk extra till den ljusa smeten)
2 1/2 dl mjölk
50 g smält smör

Så här gör man:

1. Sätt ugnen på 175C
2. Rör ihop dom torra ingredienserna utom kakao
3. Tillsätt mjölk och smält smör
4. Rör ihop allt så det blir en jämn smet
5. Dela upp smeten i två lika delar
6. I den ena smeten ska du blanda i kakaon och den andra 1tsk vaniljsocker.
7. Muffinsformarna ska fyllas till ungefär hälften med smet. Lägg chokladsmeten först och sedan vaniljsmeten.
8. Dra försiktigt ett varv i varje muffins med ett smalt bestick.
9. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter.
(Man kan göra ett test med en sticka i en muffin, om det fastnar smet på stickan är dom inte klara ännu)
10. Låt muffinsen svalna och njut! 🧁

Här hittar du recept på en god hallonfrosting utan ägg att dekorera med!


Ge gärna ett betyg! :)
recipe image
Recept
Smarrig Tigermuffins utan ägg
Författare
Skapat
Förberedelser:
Tillagningstid
Total tid
Betyg
21star1stargraygraygray Based on 1 Review(s)

5 svar på ”Smarrig Tigermuffins utan ägg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.