Kategorier
bakverk

Smarrig Tigermuffins utan ägg

Till mors dag önskade mamma sig tigerkaka men jag var mer sugen på muffins så jag bakade Tigermuffiins med choklad och vanilj och en härlig hallonglasyr.🧁

Så här gjorde jag:

Ingredienser tigermuffins:

4 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker (2 tsk till grundsmeten, 1 tsk extra till den ljusa smeten)
2 1/2 dl mjölk
50 g smält smör

Så här gör man:

1. Sätt ugnen på 175C
2. Rör ihop dom torra ingredienserna utom kakao
3. Tillsätt mjölk och smält smör
4. Rör ihop allt så det blir en jämn smet
5. Dela upp smeten i två lika delar
6. I den ena smeten ska du blanda i kakaon och den andra 1tsk vaniljsocker.
7. Muffinsformarna ska fyllas till ungefär hälften med smet. Lägg chokladsmeten först och sedan vaniljsmeten.
8. Dra försiktigt ett varv i varje muffins med ett smalt bestick.
9. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter.
(Man kan göra ett test med en sticka i en muffin, om det fastnar smet på stickan är dom inte klara ännu)
10. Låt muffinsen svalna och njut!🧁

Hallonfrosting utan ägg

Ingridienser:

1 dl hallon
100 g smör (rumsvarmt)
7 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk mjölk

Så här gör man:

  1. Tina frysta hallon (om du inte har färska). Men kom ihåg om du tar frysta hallon, koka dom i några minuter för säkerhets skull.
  2. Ta en sked och pressa hallonen genom en finmaskig sil för att bli av med alla kärnor.
  3. Blanda ihop smör, florsocker, vaniljsocker och mjölk. Tillsätt sedan hallonpuré.
  4. Rör sedan ihop allt och se till så det inte blir några klumpar.


Ett svar på ”Smarrig Tigermuffins utan ägg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *