Kategorier
mat middag

Äggfria köttbullar

Köttbullar är ju alltid barnens favorit. Och har man äggallergiker hemma kan det ju vara lite svårt. Visserligen är ju ofta köpeköttbullar utan ägg (varning, läs noga på paketet), men det är faktiskt inte så krångligt att göra egna. Och det blir garanterat mycket godare. Köttbullarna kan ha lite svårare att hålla ihop utan ägg. Det här receptet håller ihop fint. Gör gärna köttbullarna inte allt för stora så håller dom ihop lättare. Mums!

Ingredienser

500gr nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 skvätt vispgrädde
1 nypa salt
2 msk kalvfond
Några varv vitpeppar

Gör så här

  1. Blanda mjölk, grädde och ströbröd.
    Låt svälla. Blir det för fast, häll i lite mer mjölk. Det ska vara som en lite tjockare smet.
  2. Under tiden riv löken på rivjärnets grövsta sida
  3. Blanda köttfärs, lök samt pressad (eller riven) vitlök, ströbrödsblandningen och kalvfonden
  4. Salta & peppra
  5. Blanda ordentligt med händer eller elvisp
  6. Rulla till små köttbullar

Servera med sås, potatis, kokta morötter och rårörda lingon.
Lättöl till dom vuxna.

Förslag till sås (pricken över i:et)

3dl grädde
1/2 tsk soja
1 msk kalvfond
Vitpeppar
Salt efter smak

Blanda allt i stekpannan efter att du stekt köttbullarna.
Låt sjuda till önskad tjocklek.

Summary
Recipe Name
Äggfria köttbullar
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *