Kategorier
bakverk fika recept

Helt äggfria chokladmuffins

Muffins som är så gott! För äggallergiker så får man dock inte ofta äta dessa fantastiska bakverk. Här är ett recept på muffins utan ägg som inte blir sådär torra och hårda det lätt kan bli när man ska baka till äggallergiker (eller vegan).

Så här gör man:

Ingredienser muffins:

4 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl mjölk
50 g smält smör

Så här gör man:

1. Sätt ugnen på 175C
2. Rör ihop dom torra ingredienserna
3. Tillsätt mjölk och smält smör
4. Vispa ihop allt så det blir en jämn smet
5. Fyll muffinsformar till ungefär hälften med smet
6. Grädda chokladmuffinsarna mitt i ugnen ca 8-10 minuter
7. Låt dom svalna och njut!

Serveringstips

För att göra muffinsen lite roligare så dekorera gärna med valfria tillbehör. På bilden ovan har vi dekorerat med färska jordgubbar, vaniljsocker och chokladhjärtan.

Ett annat tips är skivad apelsin med grädde eller en god glasyr.

Ge gärna ett betyg! :)
recipe image
Recept
Helt äggfria chokladmuffins
Författare
Skapat
Förberedelser:
Tillagningstid
Total tid
Betyg
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

3 svar på ”Helt äggfria chokladmuffins”

Jag testade att byta ut mejeriprodukterna med margarin och osötad mandelmjölk. De behövde gräddas ca. 15 minuter, vet ej om det beror på min ugn eller på ingredienserna, men de blev väldigt goda och fina. Tack för ett bra recept!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.