Kategorier
bakverk fika recept

Hallonfrosting utan ägg

Här är ett recept på en god hallonfrosting som passar perfekt som topping på mina äggfria tigermuffins eller något annat gott man har bakat. Frostingen är enkel att göra och kräver inte många ingredienser. Dessutom kan du enkelt variera smaken genom att byta ut hallonen mot citron, blåbär eller något annat smarrigt. Med detta recept kan du enkelt förvandla dina muffins eller andra bakverk till något extra speciellt. Följ receptet steg för steg och njut av en läcker och färgglad frosting som kommer att göra dina bakverk ännu godare.

Smöret kan bytas ut till margarin och mjölken mot vatten för mjölkfri och vegansk hallonfrosting.

Ingredienser:

1 dl hallon
100 g smör (rumsvarmt)
7 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk mjölk

Så här gör man:

  1. Börja med att vispa det rumstempererade smöret i en skål tills det blir luftigt och mjukt.
  2. Tillsätt florsockret, vaniljsockret och mjölken i smöret och vispa tills allt är väl blandat och smeten är slät.
  3. Tina frysta hallon (om du inte har färska). Men kom ihåg om du tar frysta hallon, koka dom i några minuter för säkerhets skull.
  4. Ta en sked och pressa hallonen genom en finmaskig sil för att bli av med alla kärnor.
  5. Tillsätt de silade hallonen i smeten och vispa tills allt är väl blandat och frostingen har en jämn rosa färg.
  6. Låt frostingen vila i kylen i ca 30 minuter innan du använder den som topping på dina muffins eller något annat bakverk du önskar.
Ge gärna ett betyg! :)
recipe image
Recept
Hallonfrosting utan ägg
Författare
Skapat
Förberedelser:
Tillagningstid
Total tid
Betyg
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.